Thursday, May 04, 2006

ACEMİ KASAP PETER LUGER'A KARŞI


Brooklyn de kötü bir mahallede salaş bir iskenderci dünyanın en iyi steakhouse olarak
paketlenip pazarlanıyor.Amerika bir pazarlama harikası.Bu adamlar geçtiğimiz seneler boyunca New york 'un en iyi steakhousu seçilmişler. Ya ben bu et olayından hiç anlamıyorum, ya onlar ve müşterileri.Tereyağ ve kendi yağı içersinde yüzen içinde bir damla et suyu kalmamış inanılmaz yumuşak etler.Ketçaptan hallice bir sos, büyük dilim patates ve biraya laf yok. Nasıl yaptıklarını ve eti tahmin edebiliyorum.İstanbul a dönünce aynısı yaptım , herkes bayıldı. Acaba diyorum bunu uygulasam aynı ticari başarıyı burada elde edermiyim? Peter Luger da 3-4 senedir çalışan Çanakkaleli Namık diye bir garsona buranın başarısının sırrını sorduğumda cevabı çok doğruydu "patronun çok iyi bağlantıları var". 140 dolara iki kişi bence iskender için çok çünkü pide ve yoğurt bile yoktu sadece et ve tereyağ.