Thursday, September 20, 2007

emre mermer'in steakhouse

Restoran açmamak için 1997 den bu yana dayandım.Her restorandan çıktığımda şükredip kesinlikle bir restoran açmayacağım diye kendi kendime tekrarlıyordum.Zira bir restoran demek hayatın sadece o olması, gece gündüz , 365 gün çalışmak, çalışmadığını zannettiğin anlarda dahi iş düşünmek demek. Detay,detay,detay.Sonunda barcelona da tatildeyken geride kalanlar 50 derece sicakta steakhouse u actilar. Kasapta yaptigimiz alistirmalar ise yaramisti ayni eti yapmayi becerdik.

6 comments:

Turcaccio said...

iyikide açmışınız enfes etler yapan bir restoran.
herkese tavsiye ederim, ve bu akşamda gidecem :D

can said...

aslında dükkanın bulunduğu mekanın biraz daha aşağısına inerseniz gerçekle yüzleşiceksiniz,bir porsiyon yemeğe verilen para ile 1 hafta evlerini geçindiren insanları görme şansınada sahipsiniz.
ne acı değilmi, bugün adı geçen dükkanın önünden geçtim, yığınla cipler,maseratiler ve daha niceleri ünlüler sırf bizde burdayız dercesine, kimsenin ekmek parasında ne gözümüz ne de elimiz var.sözün ona zengin sosyete müsveddelerine...empatiye davet ediyorum.

Unknown said...

Hocam bu başarılarını duydum mutlu oldum.Bizde yani Ankara lılarda bu lezzetleri tatmalı nede olsa Ankara orijinlisin.En kısa zamanda İstanbul a gidip bu lezzetleri tatmak istiyorum.Görüşmek üzere.

İlhan Şaşmaz

Unknown said...

Hocam bu başarılarını duydum mutlu oldum.Bizde yani Ankara lılarda bu lezzetleri tatmalı nede olsa Ankara orijinlisin.En kısa zamanda İstanbul a gidip bu lezzetleri tatmak istiyorum.Görüşmek üzere.

İlhan Şaşmaz

Unknown said...

Hem mekanı hem de etlerinizi cok sevdim. Ne yazık ki sık sık uğrayabileceğim bir yer değil.

Can beyin yorumuna: Paranın piyasada dönebilmesi için elde durmaması lazım. O yüzden ne kadar çok para harcanırsa bir alışverişte o kadar iyi derim...:)

otto kruger said...

Can, hassasiyetine katılıyorum empati şart , ama empatinin gelir grubu meselesinde yukarıdan aşağı olması gerektiğini kim söyledi ? geliri düşük olan o bölge insanıda orada yemek yemeğe o kadar para veren kişi için empati yapmalı , ayrıca istanbulda bir gecekondu bölgesinde aylık 1200 lira hane geliri ile yaşamaya çalışan aile aynı mahallede aylık 400 lira hane geliri üretebildiği için kendisi kadar guzel yiyecek bulamayanlarla empati yapıyormu ? bunun sonu yok .. gıpta etmek kişisel birşeydir , pahalı restaurantın önüne cipleri ! ile gelip yemek yiyen kişinin seni rahatsız etmesinin sebebi o kişiden kaynaklanmıyor duyduğun rahatsızlık gıpta etme hissinden kaynaklanıyor , bu hisle mucadele edemedikten sonra sende o restaurantta yemek yesen gene bir şey değişmeyecek , japon malı cip almaya para bulunca gözünü ingiliz malı cipe diktiğinden mutsuz olana dek bu döngü sürüyor..