Thursday, May 04, 2006

ACEMİ KASAP PETER LUGER'A KARŞI


Brooklyn de kötü bir mahallede salaş bir iskenderci dünyanın en iyi steakhouse olarak
paketlenip pazarlanıyor.Amerika bir pazarlama harikası.Bu adamlar geçtiğimiz seneler boyunca New york 'un en iyi steakhousu seçilmişler. Ya ben bu et olayından hiç anlamıyorum, ya onlar ve müşterileri.Tereyağ ve kendi yağı içersinde yüzen içinde bir damla et suyu kalmamış inanılmaz yumuşak etler.Ketçaptan hallice bir sos, büyük dilim patates ve biraya laf yok. Nasıl yaptıklarını ve eti tahmin edebiliyorum.İstanbul a dönünce aynısı yaptım , herkes bayıldı. Acaba diyorum bunu uygulasam aynı ticari başarıyı burada elde edermiyim? Peter Luger da 3-4 senedir çalışan Çanakkaleli Namık diye bir garsona buranın başarısının sırrını sorduğumda cevabı çok doğruydu "patronun çok iyi bağlantıları var". 140 dolara iki kişi bence iskender için çok çünkü pide ve yoğurt bile yoktu sadece et ve tereyağ.

5 comments:

vintage biscuit said...

geç keşfettiğimmmm ama süper bi blog . çok az tüketmeme rağmennn:))

acicikolata said...

o-haa

ZeYNeP said...

Çok yüksek, doğru okudum değil mi?
Sizde mi deneseniz :)

Sevgilerimle,
Figen

Unknown said...

Tam da Peter Luger'i aramistim rezervasyon icin ama yuzume kufreder bir edayla mayis ayi boyunca saat 8 de yer olmadigini soyleyen sinir bir kadin sesi beni cok kizdirdi. Tamam dusunup sonra ararim dedim ve telefonu kapattim. Simdi su fotografi gordukten sonra iyiki yer yokmus diyorum. Annemlere soyle guzel bir steak yedirmek istiyordum ama artik baska bir yer arayisina girecegim sanirim. Gecen ay Ben Bensons ta cok harika bir steak yemistim ama aile ortamindan cok business concepti hakim. Bilemiyorum soyle guzel bir yer onerebilirmisiniz, ayrica Turkiye ye dondugumde hemen dukkana gelicem cok merak ettim.

cem taylan said...

etin sekli itibariylede iskender denilebilirmi? kuzu sis kıvaminda duruyor tabakta gordugum kadariyla ki bizde kuzu siste koyunun yagi kullanildiginda tereyagindan daha iyi bir tat verdigi asikar... ADB lilerin klasik damak tadi bol ve yagli garip geliyor...