Sunday, July 13, 2008

14 juillet a Paris

Iki ay aralikla tekrar Paris'teyim. 14 temmuz Fransa nin kurtulus gunu.Heryer kapali ,sadece askeri gecitler ve aksamlari partiler var. Turkiye de yasayan fransiz arkadasim Pascal ile birlikte Paris teki farkli dukkanlari gezmeye basladik. Birkac onemsiz kasaptan sonra "Mariage Freres" cay konusunda inanilmaz uzmanlasmis cok guzel bir dukkana gittik. 600 cesit cay oldugu yaziyordu ve cay dunyasinin ne kadar genis oldugunu gordum. Marketing acisindan superdi. Cay icin olabilecek en iyi yerlerden biri oldugunu hemen anliyorsunuz.Inanilmaz cesitlilik var.Kucuk bir muze bile yapmislar.Nefis bir kitap yazmislar. 1854 yilindan bu dukkanda cay ile ilgili herseyin en guzelini buluyorsunuz. Cay ile cok az bir alakam olmasina karsin bi ton sey aldim. Inanilmaz pahali bu arada Sari Cin cayi 38 euro yani bir bardak cay 80 ytl. Turkiyeden rize cayi 16 lira idi. Icersi tiklim tiklimdi. Oglende Paris in en onemli et lokantalarindan birtanesinde et yedik.Hatirlanacak birsey olmadigindan ismini bile unutmusum. Aksam maison blanche isminde cok pahali bir restoranda foie gras ve istakoz yedik superdi.

3 comments:

B5 said...

Buyuk ihtimal Marais'deki karsilikli iki dukkana gittiniz. Cok zengin cesitleri oldugunu kabul ediyorum. Gereksiz yere de pahalidir ayrica. Rize cayi da mevcut Turkiye'den listelerinde eger gorduyseniz. Bu cay icin Maison de la Chine'e gidin :)

14 Temmuz'da evden ciktim, George V e dogru yurumeye basladim, bir kac gun once prova yapan ucaklar ve sokak gecitleri disinda hicbir bayram havasi hissetmedim. Bu sene oldukca sakin bile gecti sayilabilir,

Selamlar,

B5 said...

Sizin de Rize cayi yazdiginizi unutmusum bir an :) Tabii ki gormussunuz...

online mutfak said...
This comment has been removed by the author.