Tuesday, January 02, 2007

SLOW FOOD TURKIYE


Slow Food International'in baskani Carlo Petrini dukkanimiza geldi. Yaninda Italya da gastronomi okuyan ve slow food icin calisan iki genc Emre ve Tan vardi. Amaclari Turkiye'de slow food icin calisan gruplar olusturmak, konuyla ilgili kisilerle tanismak idi. Haziran 2007'de bu gruplar toplanacaklar daha sonra kasim ayinda Mexico da yapilacak dunya slow food toplantisina katilacaklar. Fikir sahibi damaklar (FSD) in kurucusu Defne Koryurek (ayni zamanda Dukkan' in ortagi) ve beni, ilk grubun liderleri sectiler. Ziyaret esnasinda dukkanimizdaki izgarada taze sosis, dry age steak ve kuzu pirzola yaptik. Hepsini cok begendiler. Kuzu pirzolayi yerken Carlo, bu kuzu trakya kivircigimi diye sordu. Evet yanitini alinca Trakya kuzusunun dunyanin en guzel kuzu eti oldugunu ve bunu bir marka haline getirmemiz gerektigini soyledi. Onlar gittikten bir gun sonra bir e mail aldim. Trakya da kuzu yetistiriciligi yapan bir uretici ortaklasa bir calisma yapmak istiyordu. Bayramdan sonra gorusup, bir kuzusunu alacagiz. Bir yandan dunyada neler var diye arastirirken (ocak 2007 de Arjantin ve Brezilya ya gidiyoruz.) bir yandan ulkemizdeki en guzel etleri ariyoruz. Konumuzla ilgili bilgimizi, gorgumuzu artirirken dunyada bu isi yapanlarida tanimaya basliyoruz.
Gelecek senede daha guzel isler yapmak dilegiyle .

3 comments:

asd said...

Cok cok iyi bir gelisme. Bunu duyduguma gercekten cok sevindim.
YASASIN SLOWFOOD...

Unknown said...

Selamlar,

Ben de amatör bir mutfak aşığı olarak SlowFood konusundaki çalışmalarınıza destek vermek isterim.

Emre Ersahin.

Deniz Kalafat Uysal said...

Emre, selam, ben Meditrina'dan Deniz...Bu olusumun icinde yer almayi cok isterim...Sevgiler...